وکیل آنلاین

پاسخ به سوالات حقوقی و ارائه نکات کاربردی حقوقی به زبان ساده

وکیل آنلاین

پاسخ به سوالات حقوقی و ارائه نکات کاربردی حقوقی به زبان ساده

وکیل آنلاین

با سلام
در دنیای امروز،شهروندان خواسته یا ناخواسته ناچار به حضور در مراجع قضایی می باشند و اکثریت قریب به اتفاق اشخاص حداقل تجربه یکبار حضور در دادگستری ها را دارند.
از آنجا که قوانین و متون حقوقی دیگر مثل آرای دادگاه ها دارای اصطلاحات فنی و تخصصی است که برای همگان قابل فهم نیست و از طرفی موفقیت در دعاوی مستلزم آگاهی بر نکات کاربردی حقوقی است لذا قبل از هر اقدامی مشاوره با اهل فن لازم و ارائه حقوق به زبان ساده و قابل فهم و بیان نکات پرکاربرد ،بسیار مفید خواهد بود؛هدفی که ما در این وبلاگ با بهره کیری از نظرات کارشناسان و وکلای دادگستری داریم



ایمیل جهت ارسال سوالات:
rezadl_1996@yahoo.com

بایگانی

نکات کاربردی در مورد صدور چک

پنجشنبه, ۶ تیر ۱۳۹۸، ۰۹:۵۶ ق.ظ


هنگام صدور چک چه مواردی را باید رعایت کنیم؟

مطالعه این مطلب برای شما بسیار مفید خواهد بود


1.برای نوشتن متن چک حتما خودتان و با قلم خود متن چک را بنویسید و هرگز اجازه ندهید دیگران متن چک را بنویسند حتی اگر قابل اعتماد بودند.


2.در قسمت مبلغ چک میزان آن را با حروف و رقم بنویسید و در قسمت در وجه ،وجه را به نام شخص بنویسید و از نوشتن حامل تا جایی که امکان دارد خودداری کنید.


3.بعد از نوشتن اسم طرف مقابلتان بنویسید که چک «بابت» چه چیزی صادرشده است ، این کار برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی الزامی است.


4.با کمترین فاصله به حرف «ر» در کلمه «ریال» شروع به نوشتن کنید ، در داخل مستطیل مبلغ را به عدد بنویسید و پس از نوشتن جلوی آن تا انتهای مستطیل خط تیره بکشید.


5.برای جلوگیری از زیاد نمودن رقم روی آن چسب نواری بزنید.


6.اگر بدون خط خوردگی چک را نوشتید این کلمه × بدون خط خوردگی × را در بالای شکل مستطیل بنویسید و دو طرفش را ضربدربزنید.


7.چک را بدون قلم خوردگی بنویسید و از با عجله نوشتن و شتاب زدگی در نوشتن آن خودداری کنید.


8.اگر چک هنگام نوشتن حرف یا عدد دچار خط خوردگی شد پشت چک قید کنید مبلغ و تاریخ فلان صحیح است.


9.امضا ء راحتی برای چک انتخاب نکنید زیرا به راحتی قابل جعل است و زیر امضاء حتما نام و نام خانوادگی را به همراه تاریخ با خط خود قید کنید.


10.ته چک را پس از صدور چک با نوشتن تاریخ و مبلغ چک و اینکه چک را به چه کسی داده اید ،کامل کنید .


11.دسته چک را در جای امن و غیر قابل دسترسی قرار دهید .


12.از زدن امضا در قسمت ته چک و برگه و جلد دسته چک خودداری کنید تا وقتی دسته چک مفقود یا به سرقت رفت نمونه امضایتان جعل نشود.


13.اگر دسته چک یا یک برگ از چکتان مفقود شد یا به سرقت رفت به بانک اطلاع دهید و به دادسرا مراجعه نموده و ضمن طرح شکایت دستور قضایی را به بانک تحویل دهید.اگر به دادسرا مراجعه نکنید بانک هیچ گونه مسئولیتی ندارد و می تواند وجه چک را پرداخت و یا چک را برگشت بزند.


14.اگر در متن چک جعل و دست کاری صورت گیرد و یا مورد کلاه برداری قرار گیرد و یا اختلاف حساب وجود داشته باشد مطابق بند 14 عمل نمایید و چنانچه معامله و یا قراردادی با چک صورت گرفت شماره چک و مبلغ چک و تاریخ آن حتماً در متن قرارداد قید شود.


15.با چک ضامن افراد ناشناس و غیر قابل اعتماد که که احتمال عدم پرداخت او را می دهید ، نشوید.


16.صدور چک بلامحل مجازات حبس و جزای نقدی را به دنبال دارد و دادگاه فردی را که چک بلامحل صادر کند به پرداخت مبلغ چک و خسارت وارده محکوم می کند پس حتما برای چکی که بابت ضمانت یا تخلیه ملکی به طرف مقابل دادید رسید اخذ کنید.


17.برای جلوگیری از برگشت خوردن چک مبلغ چک را یک روز قبل از موعد آن در بانک تأمین کنید و اگر در خصوص تامین چک مشکل داشتید با دارنده چک هماهنگ نمایید و از او مهلت بگیرید تا چک برگشت نخورد.

نظرات  (۳)

آقا دس شما درد نکنه بدردمون خورد🙏

سلام

من از کمک وکیل برای وصول چکم استفاده کردم و خیلی مفید بود

جهت سوال در مورد وکیل چک می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

 

https://ariadadyar.com/vakil-chek

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی